Karın Germe Cerrahisinde 5 Önemli Uyarı!

Karın Germe Operasyonu İle İlgili 5 Önemli Bilgi

Karın germe operasyonu, özellikle gebelik sonrasında, kilo kaybına bağlı olarak ya da obezite cerrahisinden sonra ortaya çıkan sarkmış karın bölgesinin estetik açıdan düzeltilmesi için yapılan bir uygulamadır. Deneyimli ekipler tarafından güvenilir merkezlerde yapılması gereken bu operasyonda, gevşek cilt ve cilt altı doku alınarak düz ve gergin bir karın görüntüsü elde edilmesi amaçlanmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Tahsin Görgülü, karın germe operasyonundan tam bir başarı elde etmek için hastaların dikkat etmeleri gereken 5 önemli maddeye dikkat çekmektedir.

1. Doğru pozisyonda dinlenin

Operasyondan çıkan hastanın pozisyonu önemlidir, çünkü ani bir gerilim dikişlere zarar verebilir. Bu nedenle en doğrusu, hastanın belden ve dizlerden bir miktar bükülmüş olacak pozisyonda istirahat etmesidir.

2. Düzenli yürüyüş yapın

Hasta her 2 saatte 1 yürümeli, bu yürüyüşler sırasında belden bir miktar eğilir pozisyonda olmalıdır. 10-15 gün içinde bu pozisyon dik duruşla devam ederken, hasta 2. hafta sonrasında artık normal hayatına dönebilmektedir.

3. Karın egzersizleri için acele etmeyin

Hastalar 1. ayda hafif egzersizlere başlayabilir. Karın egzersizleri için ise 6-12 hafta beklemeleri önerilmektedir.

4. Beslenmenizi doğru planlayın

Operasyondan sonra gaz, şişkinlik ve tuvalete çıkma gibi durumlar yakından takip edilmelidir. Hastanın normal beslenme düzenine geçmesi de bu gelişmelere göre planlanabilmektedir.

5. Korse kullanın

Operasyondan sonra hastalar ilk bir ay boyunca korseyi devamlı kullanırken, sonrasında 2 hafta gece olmak üzere 6 hafta boyunca kullanmayı sürdürmelidir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Veremediğiniz kiloların sebebi bu hastalık olabilir!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ekin Sayer, lipödemin yalnızca kilo problemi değil, kronik ve ilerleyici bir bağ doku hastalığı olduğunu belirterek, “Tedavide esas olan yalnızca kilo vermek değil; vücudu bir bütün olarak iyileştirmektir” dedi.

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Bebeklerde inmemiş testis tedavisinde geç kalınması kısırlık ve kanser riskini artırıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yeni doğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testis tedavisinde gecikmenin doğurganlığı olumsuz etkileyebileceğini ve testis kanseri riskini artırabileceğini belirtti.

Doç. Dr. Cantürk: Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Doç. Dr. Cantürk: Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Tek tüp kanla Alzheimer teşhisi: Erken tanı artık mümkün

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen bir kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu yeni test, hastalığın erken tanısı için umut vadeden bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Bel ve boyun fıtığı ameliyatsız tedavi edilebilir!

Sıklıkla bel ve boyun ağrıları, duruş bozuklukları, çene eklemi problemleri, spor yaralanmaları ve sindirim sistemi şikâyetlerinde osteopatiye başvurulduğuna dikkat çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Selin Özen, “Osteopatik manipülatif tedavi (OMT), ilaçsız ve cerrahisiz bir yöntem olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bununla birlikte, bu uygulama herkes için uygun olmayabilir. Her tıbbi girişimde olduğu gibi, osteopatik tedavi de mutlaka hekim değerlendirmesiyle ve kişiye özel olarak planlanmalıdır” dedi.