İhracatta Büyüme Vurgusu

Yeni İhracat Stratejileri Üzerine Konuşmalar Yapıldı

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin altıncı panelinde yer alan Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, Türkiye’nin ihracatının 260 milyar dolara ulaştığını belirtti. Safi, önümüzdeki 10 yıl içinde bu rakamın 2-3 katına çıkacağına inandıklarını ve bu büyümeye katkı sağlamak adına yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Capital, Ekonomist, Start Up ve CeoLife dergileri tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2025), Türkiye ve dünyanın önde gelen siyasetçilerini, iş insanlarını ve akademisyenlerini bir araya getirdi.

Zirvenin altıncı paneli Safi Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirildi ve “İhracatta Yeni Strateji: Rekabet Gücü ve Katma Değer Odaklı Büyüme ve Kalkınma” başlığıyla yapıldı.

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, 1960’lı yıllarda temelleri atılan yüzde 100 yerli ve milli bir aile şirketi olduklarını ve liman işletmeciliğinden çimento üretimine kadar birçok alanda faaliyet gösterdiklerini vurguladı.

Diğer bir konuşmacı olan Akkök Holding CEO’su İhsan Gökşin Durusoy, şirketin 2024 yılında ihracattaki başarısını, çevik yapısı, ihracat pazarlarındaki çeşitliliği ve operasyonel verimliliğe dayalı stratejilerine bağladı. Durusoy, özellikle kimya alanındaki katma değerli ürünlerinin Avrupa başta olmak üzere birçok pazarda rekabet gücünü artırdığını belirtti.

Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı ise uluslararası iş ortaklıklarının önemine vurgu yaparak, küresel pazarlarda rekabet gücünü artıran temel faktörlerden birinin uzun vadeli stratejik ortaklıklar olduğunu aktardı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan ise Türkiye’nin hizmet ihracatında 115 milyar dolarlık bir rekora ulaştığını belirterek, turizmin ülke ekonomisindeki rolünün giderek arttığını ve turizmde Türkiye’nin önemli bir konuma geldiğini paylaştı.

Related Posts

Kur korumalı mevduat bakiyesi geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam Kur Korumalı Mevduat bakiyesinin 15 milyar 200 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı.

Rekabet Kurulundan iki firmaya 42,7 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren firmalar hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Mapei Yapı Kimyasalları İnş. San. ve Tic. AŞ ve Chyrso-Kat Katkı Malzemeleri San. ve Tic. AŞ’ye 42,7 milyon lira idari para cezası kesti.

Karpuzu tarlada kalan çiftçi: Bir daha karpuz ekmeyeceğim

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçi Soner Cankurt, ektiği karpuzun tarlada kaldığını söyleyerek, “Maliyetler 3-4 katına çıktı. Raflarda kilosu 20 lira, biz 2 liraya satamıyoruz. Bir daha karpuz ekmeyeceğim, tövbeler olsun. Çiftçiliği bırakıyoruz, çiftçiliği bırakmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Tekfen hisselerini almıştı: Rekabet Kurumu’ndan ‘mış gibi’ cezası!

Tekfen Holding’de mart ve nisan aylarında gerçekleşen büyük ölçekli hissedar değişiklikleri, Rekabet Kurumu’nun radarına takıldı. Hisselerin Can Grubu’na devriyle birlikte şirketin kontrol yapısında önemli değişiklikler yaşanırken, Rekabet Kurumu …

Ekonomideki soğuma derinleşiyor: Singapur üretici fiyatlarında sert düşüş

Singapur İstatistik Departmanı’nın açıkladığı verilere göre, Singapur İç Tedarik Fiyat Endeksi Mayıs 2025’te bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,9 oranında geriledi. Bu düşüş, Nisan ayındaki yüzde 1,1’lik düşüşün ardından üst üste ikinci ayı işaret …

35 dereceye varan sıcakta ekmek parası!

Erzincan’da Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçileri, 35 dereceye varan sıcaklara rağmen tarlada çalışarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Erzincan merkeze bağlı köylerde, şeker pancarı tarlalarında çalışan mevsimlik tarım …