Erzurum’da Karbonmonoksit Gazından Zehirlenme Vakası

Erzurum’da Sobadan Sızan Gazdan Zehirlenen Anne ve Çocukları Tedavi Altına Alındı

Erzurum’da merkez Yakutiye ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde ikamet eden S.P ve çocukları N.P (2) ile R.P (6), sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek zehirlendi. Şans eseri ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri hemen sevk edildi.

Sağlık ekipleri, evdeki aileyi hemen ambulanslarla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Yapılan incelemeler sonucunda, anne ve çocuklarının durumlarının kritik olmadığı belirlendi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mevlana Gül, karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri hakkında uyarılarda bulundu. Dr. Gül, Nisan ayında hava sıcaklıklarının yükseldiği ancak gece saatlerinde hala soğukların devam ettiği geçiş dönemlerinde karbonmonoksit zehirlenmelerinde artış görüldüğünü ifade etti.

Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtilerinin baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, halsizlik ve bilinç kaybı olduğunu vurgulayan Dr. Gül, “Özellikle kapalı ortamlarda soba veya kombi kullanımı sırasında oluşan gaz sızıntıları ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden soba yatmadan önce kapatılmalı, bacalar düzenli aralıklarla temizlenmeli ve ortam sık sık havalandırılmalıdır.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Ayrıca, benzer belirtilerle karşılaşan vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları gerektiğini söyleyen Dr. Gül, basit önlemlerin hayat kurtarabileceğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / İlhami Erkılıç – Sağlık

Related Posts

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Bebeklerde inmemiş testis tedavisinde geç kalınması kısırlık ve kanser riskini artırıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yeni doğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testis tedavisinde gecikmenin doğurganlığı olumsuz etkileyebileceğini ve testis kanseri riskini artırabileceğini belirtti.

Doç. Dr. Cantürk: Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Doç. Dr. Cantürk: Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Tek tüp kanla Alzheimer teşhisi: Erken tanı artık mümkün

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen bir kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu yeni test, hastalığın erken tanısı için umut vadeden bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Bel ve boyun fıtığı ameliyatsız tedavi edilebilir!

Sıklıkla bel ve boyun ağrıları, duruş bozuklukları, çene eklemi problemleri, spor yaralanmaları ve sindirim sistemi şikâyetlerinde osteopatiye başvurulduğuna dikkat çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Selin Özen, “Osteopatik manipülatif tedavi (OMT), ilaçsız ve cerrahisiz bir yöntem olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bununla birlikte, bu uygulama herkes için uygun olmayabilir. Her tıbbi girişimde olduğu gibi, osteopatik tedavi de mutlaka hekim değerlendirmesiyle ve kişiye özel olarak planlanmalıdır” dedi.

Görülme yaşı 15’e kadar düştü! Tablet ve telefonla vakit geçirenlerde görülüyor

Bel fıtığının katlanarak arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özdemir, son yıllarda ise gençler arasında daha sık görüldüğüne dikkat çekti.